banner
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Περιβάλλον και κοινωνία στο επίκεντρο του προγράμματος της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη»

on .

profitis-ilias2

 

OΒασίλης Βαλασόπουλος και η παράταξη του «Πρώτα η Ηλιούπολη», τα 9 χρόνια που βρίσκονται στο τιμόνι του Δήμου Ηλιούπολης έχουν αποδείξει περίτρανα το πόσο πολύ αγαπούν και σέβονται τη φύση και το περιβάλλον. Η οικολογική συνείδηση άλλωστε θα πρέπει να αποτελεί κτήμα και «καθήκον» όλων μας, καθώς μόνο μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος, θα μπορέσουμε να ατενίσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Για αυτό και ο Βασίλης Βαλασόπουλος και οι συνεργάτες του, βάζουν από τώρα τις βάσεις για την επόμενη τετραετία, φυτεύοντας το σπόρο της πράσινης – οικολογικής – πολιτισμένης και αειφόρου Ηλιούπολης. Άλλωστε, η σύμπλευση και συνεργασία με το κίνημα των Πρασίνων (που επικεφαλής τελεί η Ματίνα Βρέκου) στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, φανερώνει ότι η βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών της πόλης αποτελεί πρωταρχική μέριμνα για τη νυν (και μελλοντική) Δημοτική Αρχή.

Στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Πρώτα η Ηλιούπολη» περιλαμβάνονται μια σειρά από δράσεις και δραστικές επεμβάσεις που σχετίζονται με τη κοινωνία και το περιβάλλον. Ξεκινώντας πρώτα από το Περιβαλλοντικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο στον προφήτη Ηλία (που έχει ήδη ολοκληρωθεί), ένα πολύ σημαντικό έργο που δίνει τη δυνατότητα στις επόμενες γενιές να μαθαίνουν και να εκπαιδεύονται σε θέματα περιβάλλοντος που αφορούν τον Υμηττό και συνεχίζοντας στη δημιουργία ενός επιστημονικού προγράμματος αναδασώσεων βασισμένο σε εμπεριστατωμένες μελέτες για το βουνό του Υμηττού, καθίσταται σαφές το πόσο σοβαρά η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» αντιμετωπίζει τα θέματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος του Δημάρχου είναι να φυτευτούν δέντρα σε όλες της γειτονίες της πόλης, να δοθούν στους πολίτες έξτρα κίνητρα για τη δημιουργία πράσινων ταρατσών και πράσινων σπιτιών, αλλά και να θεσπιστούν εκπαιδευτικά προγράμματα οικολογικού ενδιαφέροντος για όλους τους μαθητές της πόλης.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κατανοώντας τον κρίσιμο ρόλο που μπορούν να παίξουν οι σύγχρονες τεχνολογίες, έτσι ώστε όχι μόνο να προστατεύεται αποτελεσματικά το περιβάλλον, αλλά και να καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες των πολιτών, είναι ένθερμος υποστηρικτής εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας που βοηθούν στην εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι βιοκλιματικές αναπλάσεις που σχεδιάζονται στο Χαλικάκι και στο Ρέμα της Πικροδάφνης, όχι μόνο θα προσφέρουν δύο μοναδικούς χώρους για αναψυχή, αλλά παράλληλα (όταν ολοκληρωθούν τα δύο έργα) υπολογίζεται ότι θα υπάρξει μια αισθητή μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη της Ηλιούπολης, λόγω της αύξησης του πρασίνου. Τέλος, η δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης πολιτών και η προώθηση των συνεργασιών μεταξύ των κατοίκων της πόλης, σε συνδυασμό με την προαγωγή της τέχνης, των γραμμάτων και της έννοιας του πολιτισμού, αναμένεται να προσφέρει στους Ηλιουπολίτες τη δυνατότητα να ζήσουν μια χαρούμενη και ευτυχισμένη ζωή, γνωρίζοντας ότι θα έχουν  στο πλευρό τους μία Δημοτική Αρχή που αφουγκράζεται τα θέλω και αντιλαμβάνεται τις πραγματικές ανάγκες τους.