banner
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

To νέο Δημοτικό Συμβούλιο στην Ηλιούπολη και γιατί ο B. Βαλασόπουλος είναι η μόνη λύση για να διοικηθεί σωστά ο δήμος!

on .

56528994 2514728378555041 101485786532151296 o

Ύστερα από μια δυνατή και σκληρή εκλογική αναμέτρηση, η κάλπη στην Ηλιούπολη ανέδειξε ως μεγάλο νικητή του Α’ γύρου τον Βασίλη Βαλασόπουλο και τον συνδυασμό «Πρώτα η Ηλιούπολη». Hδιαφορά του κύριου Βαλασόπουλου ήταν διπλάσια σε σύγκριση με τον δεύτερο υποψήφιο, κ. Γ. Χατζηδάκη (Ηλιούπολη Μαζί – ΕΝΑΚ), καθώς ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κατάφερε να αποσπάσει το 30,76% (11.160 ψήφοι) των ψήφων, έναντι 15,94% (5.783 ψήφοι) του αντιπάλου του. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό με βάση τα παραπάνω ποσοστά, οι δύο υποψήφιοι που έκοψαν το νήμα ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή 2 Ιουνίου, όπου στο Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών θα κριθεί το ποιος από τους δύο θα κρατήσει το τιμόνι του Δήμου Ηλιούπολης για την επόμενη 4ετία.  

Ως γνωστόν, οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν την ιδιαιτερότητα ότι ήταν οι πρώτες που διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Αυτό είναι κάτι που επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό τη σύσταση των νέων Δημοτικών Συμβουλίων στους δήμους. Πιο συγκεκριμένα, με βάση το νέο σύστημα για το δήμο Ηλιούπολης η παράταξη του Β. Βαλασόπουλου: «Πρώτα η Ηλιούπολη» καταλαμβάνει 13 έδρες, του κ. Χατζηδάκη 6 έδρες, ενώ ο τρίτος συνδυασμός του κυρίου Ευσταθίου (Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά), συμπληρώνει επίσης 6 έδρες. Η «ανθρωπογεωγραφία» του νέου Δημοτικού Συμβουλίου συμπληρώνεται από τον κύριο Κοκοτίνη Χρήστο (ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη Πόλη), ο οποίος καταλαμβάνει 5 έδρες, τον κύριο Αραμπατζή Γαβριήλ (Η Πόλη που Θέλω) με 4 έδρες, την κυρία Τσατσούλη Αναστασία (Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης), με επίσης 4 έδρες, ενώ τέλος από 1 έδρα καταλαμβάνουν οι Στασινόπουλος Απόστολος (Συνεργοί για την Ηλιούπολη), Μανιάτης Πέτρος (Μαχόμενη Ηλιούπολη Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση) και Σόφης Γεώργιος (Αριστερή Πρωτοβουλία Δημοτική Κίνηση Ηλιούπολης).

Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» εφόσον εκλεγεί και στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση (ασφαλώς και είναι το απόλυτο και ακλόνητο φαβορί), θα χρειάζεται 9 ακόμη δημοτικούς συμβούλους για να μπορέσει να έχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Εδώ, αποτυπώνονται και οι πρώτες επιδράσεις της απλής αναλογικής, καθώς το νέο σύστημα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που να ευνοεί και να δίνει μεγαλύτερη ώθηση στις συμμαχίες. Παρόλα αυτά, αν και η ύπαρξη συμμαχιών μπορεί εκ πρώτης όψεως να προωθεί και να ενδυναμώνει την έννοια και τις βασικές αρχές της δημοκρατίας (και αυτό είναι κάτι που το θέλουμε όλοι), παράλληλα ελλοχεύει και ο κίνδυνος το κοινό συμφέρον των πολιτών να γίνεται θυσία στο βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων, των προσωπικών διαφορών και των κομματικών ντιρεκτίβων. Τρέμουμε μόνο και μόνο στην ιδέα το τι μπορεί να συμβεί, εάν για παράδειγμα για ένα πολύ σημαντικό έργο (που αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα θα κάνει καλό σε όλους τους κατοίκους της πόλης), εμφανιστούν δήθεν «αόρατες δυνάμεις», οι οποίες με επέμβαση μέσω των «εκπροσώπων» τους θα το μπλοκάρουν και δεν θα το αφήσουν να προχωρήσει.    

Εάν τελικά επικρατήσουν παρόμοιες λογικές ενδεχομένως να οδηγηθούμε ακόμη και στην πλήρη ακυβερνησία, για αυτό και ο Βασίλης Βαλασόπουλος φαντάζει ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση για να μπορέσει να διοικηθεί σωστά ο δήμος. Αποτελώντας έναν άνθρωπο που έδινε πάντοτε προσωπικές μάχες, λειτουργώντας αποκλειστικά υπέρ του κοινού συμφέροντος και παραμερίζοντας οποιοδήποτε όφελος για τον ίδιο, αυτή τη στιγμή είναι ο ένας και μοναδικός «εγγυητής της σταθερότητας» για τον Δήμο Ηλιούπολης, αντιλαμβανόμενος καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον την τεράστια ευθύνη του Δημάρχου της πόλης. Ακολουθώντας το δρόμο της λογικής κι έχοντας πάντοτε στο νου του την «ενότητα» (εν αντιθέσει με κάποιους πρώην συντρόφους του και νυν πολιτικούς του αντιπάλους, που θέλησαν να οικειοποιηθούν το έργο του για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς), ο κύριος Βαλασόπουλος όχι μόνο διαθέτει την εμπειρία της ορθής διοίκησης του δήμου, αλλά παράλληλα είναι σε θέση να δημιουργήσει τις σωστές συμμαχίες που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, βάζοντας πάνω από όλους και όλα, την Ηλιούπολη και το μέλλον των κατοίκων της.