banner
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Συνδυασμός «Πρώτα η Ηλιούπολη»: H Παιδεία σε πρώτο πλάνο!

on .

programma-paidikos-stathmos-01

 

 

Ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος και η παράταξη του «Πρώτα η Ηλιούπολη», τα 9 χρόνια που βρίσκoνται στις επάλξεις του Δήμου Ηλιούπολης, έχουν δώσει τεράστια βαρύτητα στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της παιδείας και της εκπαίδευσης. Άλλωστε, τα παιδιά μας είναι το «μέλλον» και ο κύριος Βαλασόπουλος και το επιτελείο του γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα πρέπει να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε οι νεαροί κάτοικοι της πόλης να δρέψουν τους καρπούς της προσπάθειας τους στο σύνολο της σχολικής τους πορείας (ξεκινώντας δηλαδή από το νηπιαγωγείο και φτάνοντας μέχρι την τελευταία τάξη του Λυκείου). Από τη στιγμή που η πόλη της Ηλιούπολης αριθμεί 58 σχολεία όλων των βαθμίδων (24 Νηπιαγωγεία, 22 Δημοτικά, 7 Γυμνάσια, 5 Λύκεια) και 8+1 βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και 33 πλατείες και 32 παιδικές χαρές, καθίσταται σαφές ότι η παιδεία, αλλά και η ψυχαγωγία των νεαρών κατοίκων της πόλης βρίσκονται πάντοτε σε πρώτο πλάνο για τη Δημοτική Αρχή.

Ο κύριος Βαλασόπουλος στηρίζει με έργα και πράξεις την παιδεία στη πόλη, για αυτό και στο πρόγραμμα της παράταξης του για την 4ετία 2019 – 2023, δίνει ξεχωριστή έμφαση στη δημιουργία σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα προσφέρουν το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας στους μαθητές και στους γονείς τους, καθιστώντας το σχολείο έναν χώρο δημιουργίας και έκφρασης που δύναται να φέρει στην επιφάνεια τις μοναδικές ικανότητες και τα ταλέντα των παιδιών. Ήδη ο Δήμος Ηλιούπολης, αναμένεται να δαπανήσει το ποσό των 2.883.252 ευρώ για την κατασκευή ενός νέου Βρεφονηπιακού σταθμού στην Οδό Αριστογείτονος δυναμικότητας δεκάδων παιδιών και έκτασης 120 τ.μ. με τεράστιους αύλειους χώρους. Επιπλέον, ο παιδικός σταθμός στην οδό Χίου, δυναμικότητας 40 θέσεων αναμένεται να χαρίσει περισσότερη ευελιξία και αποσυμφόρηση στους ήδη υπάρχοντες σταθμούς. Μάλιστα, σε ότι έχει να κάνει με την εύρυθμη, δίκαιη και σωστή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, ήδη εφαρμόζεται ένα Ηλεκτρονικό Σύστημα αντικειμενικής μοριοδότησης, το οποίο βασίζεται στην απόλυτη διαφάνεια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ηλιούπολης με μια εξαιρετική κίνηση έχει προχωρήσει στην πλήρη απαλλαγή των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για το 2019, παρέχοντας δωρεάν σίτιση παντού.

 

Επιπλέον, δεν θα μπορούσαμε να μην τονίσουμε το γεγονός ότι ο Δήμος Ηλιούπολης προχωράει στην ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων, μέσω ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου προγράμματος, το οποίο θα επιφέρει τεράστια οφέλη για το περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. Σε αυτό το πλαίσιο αναβαθμίζεται σημαντικά και το συγκρότημα των πολυκλαδικών, με το Δήμο να σχεδιάζει την αξιοποίηση του ως εκπαιδευτικό κέντρο, όσο και ως κέντρο δράσεων πολιτισμού και πρωτοβουλιών καινοτομίας -νέων επιχειρήσεων- φεστιβάλ και χώρο για τη διοργάνωση eventsπου προωθούν τις νέες τεχνολογίες.    

Με ένα πλούσιο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα που εστιάζει στη βελτίωση και αναβάθμιση των χώρων παιδείας και εκπαίδευσης, η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη», αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μοναδική δύναμη στην Ηλιούπολη που έχει πραγματικές λύσεις και προτάσεις, οι οποίες λειτουργούν αποκλειστικά ως προς το συμφέρον των μαθητών και των γονιών τους.