banner
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ο Β. Βαλασόπουλος μιλάει για το μέλλον της Αγίας Μαρίνας και της Ηλιούπολης στην πρόσφατη ανοικτή του συγκέντρωση

on .

Omilia Dhmarxou sthn Agia Marina 2

 

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, από το βήμα της ανοικτής εκδήλωσης που πραγματοποίησε στο «Γεφυράκι» της Αγίας Μαρίνας, παρουσίασε το όραμα του τόσο για το «αύριο» Αγίας Μαρίνας, όσο και της Ηλιούπολης. Εστιάζοντας, στο τεράστιο έργο που έχει συντελεστεί στα 9 χρόνια που η παράταξη του βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, όσο και σε αυτά που έρχονται, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης ζήτησε τη στήριξη των κατοίκων της Αγίας Μαρίνας, έτσι ώστε να μπορέσει η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» να ανακηρυχτεί ως η πρώτη δύναμη στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο Δήμαρχος εκκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παρέλαβε έναν Δήμο βουτηγμένο στα χρέη και παρόλο που η παράταξη του ανέλαβε σε μια εποχή που είχε υπογραφτεί το πρώτο μνημόνιο (το οποίο προκάλεσε τεράστιες περικοπές στους οικονομικούς πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης), κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει την πόλη όρθια, αλλά και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Δήμου Ηλιούπολης για το μέλλον. Ο κύριος Βαλασόπουλος στάθηκε στο ότι η Δημοτική Αρχή παρά τις αντιξοότητες και το δυσμενές οικονομικό κλίμα, κατάφερε να σταθεί δίπλα στους Ηλιουπολίτες που το είχαν πραγματική ανάγκη, δίνοντας ώθηση στην κοινωνική πολιτική με δομές όπως το κοινωνικό ιατρείο, το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο κ.ά. Ενδεικτική της τεράστιας προσφοράς του Δήμου Ηλιούπολης στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής είναι ότι δίνονται (με «αθόρυβο» και διακριτικό τρόπο) περισσότερα από 250.000 ευρώ ετησίως σε κάτοικους της πόλης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Πρωταρχική μέριμνα του Δήμου Ηλιούπολης ήταν στην δυσμενή οικονομική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στα χρόνια της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας μας, να διατηρηθούν όλες οι δομές της και ύστερα από 9 χρόνια διαχείρισης το τελικό αποτέλεσμα μόνο υπηρηφάνεια μπορεί να γεμίζει τον Δήμαρχο και το επιτελείο του, καθώς όχι μόνο δεν έκλεισαν οι δομές της πόλης, αλλά παράλληλα επεκτάθηκαν και αναβαθμίστηκαν ακόμη περισσότερο.

Στα χρόνια της κρίσης, ο Δήμος έγινε πιο σύγχρονος, πιο λειτουργικός και πιο αποτελεσματικός και αυτό αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα πραγματικά τεράστιο επίτευγμα που πιστώνεται στον Δήμαρχο και στα μέλη της παράταξης του. Για αυτό και ο κύριος Βαλασόπουλος περιέγραψε τον έξυπνο τρόπο και την προσεκτική διαχείριση που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή, εκμεταλλευόμενη τους δημόσιους πόρους (κρατικές και ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις), αναφέροντας μάλιστα ότι τα τελευταία χρόνια συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ τα οποία στη συνέχεια δαπανήθηκαν σε δεκάδες αναπτυξιακά έργα. Oκύριος Βαλασόπουλος τόνισε το γεγονός ότι η παράταξη του είναι η μόνη που έχει μελετημένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα της πόλης, τονίζοντας ότι καμία άλλη παράταξη δεν κατέθεσε πότε ολοκληρωμένη πρόταση για το «αύριο» της Ηλιούπολης. Επιπλέον, ο Δήμαρχος στάθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για να υπονομευθεί το έργο της παράταξης του, προκαλώντας την διάσπαση της, χαρακτηρίζοντας ως «μαθητευόμενους μάγους» και θιασώτες του «παλιού», όλους εκείνους που επιχείρησαν (εις μάτην) να διασπάσουν το δημοκρατικό μέτωπο.

Αναφερόμενος ειδικά για την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ο κύριος Βαλασόπουλος στάθηκε στο γεγονός ότι όλες οι παιδικές χαρές αναβαθμίστηκαν, ενώ οι πλατείες Αναγνωσταρά και Ανεξαρτησίας αποτελούν δείγμα της δουλειάς που έχει συντελεστεί στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, οι ειδικές παρεμβάσεις για τα ΑΜΕΑ, τα αντιπλημμυρικά έργα όπως επίσης και τα έργα οδοποιίας (με ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και ολισθηρούς τάπητες) στην Πατριάρχου Γρηγορίου, στη Διγενή, στην Πινδάρου, το νέο γήπεδο 5x5 του Α.Ο. Διάνα, η συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αγίας Μαρίνας (B’ κλειστό) και η αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου αποτέλεσαν ορισμένα από τα έργα που έδωσαν πνοή στην ευρύτερη περιοχή. Φυσικά, ο Δήμαρχος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο «μεγάλο στοίχημα» του Δήμου που δεν είναι άλλο από το Χαλικάκι, με τη δημιουργία βιοκλιματικού πάρκου που όταν θα ολοκληρωθεί δεν θα αποτελεί μόνο ένα υπερσύγχρονο στολίδι για την Ηλιούπολη, αλλά και για όλη την Αττική, ενώ παρουσίασε περισσότερα στοιχεία για το έργο της αναβάθμισης όλης της περιοχής της Αγίας Μαρίνας, ένα τεράστιας σημασίας έργο που θα στοιχίσει περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο κύριος Βαλασόπουλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον σταθμό ΜΕΤΡΟ της Αγίας Μαρίνας που θα αποτελεί τον τερματικό σταθμό της Γραμμή 4 που βρίσκεται στα σκαριά, με τις μελέτες και τις γεωτρήσεις να προχωρούν κανονικά, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και μία έκκληση στους κατοίκους της Αγίας Μαρίνας να μην την εγκαταλείψουν και να επενδύσουν στην περιουσία τους, καθώς το μέλλον θα είναι ιδιαίτερα ευοίωνο για την περιοχή.

Από την ομιλία του Δημάρχου Ηλιούπολης, δεν έλειψε και η αναφορά στην αστική σήραγγα Ηλιούπολης, ένα έργο που είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για την Αθήνα. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ότι εάν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο (το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο), τότε η Ηλιούπολη θα πραγματοποιήσει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα που θα οδηγήσει σε νέες πεζοδρομήσεις και στη δημιουργία πράσινων διαδρομών που θα ξεκινούν από τον Υμηττό και θα συνεχίζουν μέχρι το ρεύμα της Πικροδάφνης, αλλάζοντας σημαντικά το πρόσωπο της πόλης. Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κύριος Βαλασόπουλος ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση πως εκείνος και οι συνεργάτες του είναι διατεθειμένοι να δώσουν μια τεράστια μάχη για τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας που ανήκει σε όλους τους κατοίκους της πόλης. Ανεβάζοντας τους τόνους και χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα, Χαρακτήρισε ως «κατάπτυστη» την πολιτική του ΕΤΑΔ και του Υπερταμείου, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, η οποία επιχείρησε να ναρκοθετήσει τις προσπάθειες του Δήμου, επιχειρώντας μάλιστα την παραχώρηση δημοτικής γης σε ιδιώτες, αναφέροντας χαρακτηριστικά το ζήτημα του ναού των Κοπτών στον Άγιο Κωνσταντίνο. Με κεντρικό σύνθημα ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθεί ούτε ένα μέτρο δημοτικής γης στο Υπερταμείο, ο Δήμαρχος είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να διαφυλαχθεί η περιουσία που ανήκει στον λαό της Ηλιούπολης.

Το Όραμα, ο καθημερινός αγώνας, το πάθος για ένα καλύτερο αύριο και κυρίως η εντιμότητα και το ήθος είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» από τις υπόλοιπες παρατάξεις που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο. Μακριά από τα στενά πλαίσια των κομματικών ιδεολογιών και αγκυλώσεων, ο συνδυασμός του κυρίου Βαλασόπουλου σέβεται πάνω από όλα την πόλη της Ηλιούπολης και τιμά τον καθημερινό μόχθο των κατοίκων της. Για αυτό και στην εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου θα πρέπει να πάρει τη δύναμη και την ψήφο εμπιστοσύνης των Ηλιουπολιτών από την πρώτη Κυριακή…