banner
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019: Δεν σου αρέσει η πραγματικότητα στο Δήμο Ηλιούπολης; Μπορείς να την «κατασκευάσεις»…

on .

59431656 10156280202232525 3568126235286437888 n

 

 

Απέχουμε λίγες εβδομάδες από την 26η Μαΐου 2019, την Κυριακή που οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον της πόλης τους στις επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, σε όλα τα εκλογικά στρατόπεδα επικρατεί μεγάλος αναβρασμός και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Οι υποψήφιοι διασταυρώνουν συχνά τα ξίφη τους άλλοτε μέσα σε ένα άκρως πολιτισμένο πλαίσιο που διέπεται από τις αρχές της Δημοκρατίας και άλλες φορές παρατηρούμε την χρήση αθέμιτων κι ανήθικων μεθόδων, που σαφώς και δεν τιμούν τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Δυστυχώς είναι σύνηθες και διαχρονικό πλέον φαινόμενο, οι γκεμπελικές τακτικές να δηλητηριάζουν την πολιτική σκηνή και από ότι φαίνεται δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν αυτό το δρόμο.

Αυτό αποδεικνύουν μια σειρά από σκόπιμες και στοχευμένες ενέργειες που δεν συνάδουν με τη δημιουργία ενός εποικοδομητικού προεκλογικού κλίματος και στο Δήμο Ηλιούπολης έχουμε γίνει πολλές φορές μάρτυρες αρκετών προσπαθειών, που σε καμία περίπτωση δεν διέπονται από το πνεύμα του «πολιτικού πολιτισμού» (όπου ακόμη και οι υψηλοί τόνοι αποτελούν μέρος του παιχνιδιού). Πρόσφατα, ο Άγγελος Δημητρόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» με μια ανάρτηση του στα socialmediaσχολίασε το πώς στη φετινή προεκλογική περίοδο επικρατεί μια τάση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Τραβώντας μια φωτογραφία στο πιο κεντρικό σημείο των Αστυνομικών, όπου κάποιος ασυνείδητος (ή ενδεχομένως πολύ πονηρός) γέμισε με σκουπίδια (μπάζα, ρούχα ακόμη και στρώματα) διερωτήθηκε εύλογα τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την πράξη από τη στιγμή που οι κάδοι ήταν πεντακάθαροι, αμέσως μετά από τις καθιερωμένες αργίες του Πάσχα και την απεργία της Πρωτομαγιάς. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι εξπέρ βέβαια στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας για να καταλάβει ότι κάποιες κινήσεις γίνονται εκ του πονηρού, καθώς από τη στιγμή που μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, τότε μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως και να εξυπηρετήσει ακόμη και σκοτεινούς σκοπούς.

Είναι εμφανές ότι σε κάποιους δεν αρέσει η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο Ηλιούπολης τα τελευταία 9 χρόνια, όπου η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» έχει να επιδείξει ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, το οποίο έχει ωφελήσει σημαντικά τους κατοίκους της πόλης. Παραμερίζοντας το προσωπικό συμφέρον, χωρίς ευχολόγια και κούφιες υποσχέσεις και ρίχνοντας το βάρος στις πραγματικές ανάγκες και στα αληθινά προβλήματα των πολιτών, η πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή βρίσκεται γύρω μας… στα μεγάλα έργα που έχουν ολοκληρωθεί (και σε αυτά που θα γίνουν), στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, στην τακτοποίηση των οικονομικών του Δήμου, στην καθημερινή μάχη που δίνει oΔήμαρχος για το κρίσιμο ζήτημα της Δημόσιας Περιουσίας. Αυτή η πραγματικότητα δεν είναι «κατασκευασμένη», όπως για παράδειγμα μια fake φωτογραφία που μπορεί να γίνει «όπλο» στα χέρια οποιουδήποτε. Στις 26 Μαΐου οι πολίτες της Ηλιούπολης θα κληθούν να αποφασίσουν για το εάν επιθυμούν να διατηρηθεί μια πραγματικότητα που θα αποτελέσει το έναυσμα για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν την σωστή επιλογή βάζοντας «Πρώτα την Ηλιούπολη».