banner
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Το όραμα του Βασίλη Βαλασόπουλου για την τετραετία 2019 -

on .

Valasopoulos programma 1

 

Την Κυριακή 14 Απριλίου, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, παρουσίασε το πρόγραμμα της παράταξης του «Πρώτα η Ηλιούπολη». Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης, oκύριος Βαλασόπουλος ξεδίπλωσε το όραμα του για την 4ετία 2019 – 2023, εστιάζοντας στις δομές, στους άξονες και στα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν το πρόσωπο της Ηλιούπολης και θα την καταστήσουν μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική και ακόμη πιο όμορφη για όλους τους κατοίκους της.

57485173 10217544130250103 6036573304712593408 o

Ο Δήμαρχος ζητώντας την ψήφο των Ηλιουπολιτών «από την πρώτη Κυριακή», εκφράζει με σιγουριά και πίστη ότι εκείνος και ο συνδυασμός του θα οδηγήσουν την Ηλιούπολη στη σύγχρονη εποχή μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου. Ο κύριος Βαλασόπουλος, αφού πρώτα πραγματοποίησε έναν απολογισμό της θητείας του, στη συνέχεια παρουσίασε τα μεγάλα έργα της επόμενης 4ετίας, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων. Ο Δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στην αστική σήραγγα Ηλιούπολης, η οποία θα συνδέει τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με την Αττική Οδό και η οποία πρόκειται να ανακουφίσει κυκλοφοριακά την Ηλιούπολη, αποτελώντας ένα έργο τεράστιας σημασίας όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για ολόκληρη την Αττική. Η συγκεκριμένη πρόταση εκτρέπει την υπερτοπική κυκλοφορία εκτός του ιστού της πόλης, αφήνει άθικτο τον Υμηττό, και παράλληλα συμβάλλει καταλυτικά στην βελτίωση όλου του συστήματος μετακινήσεων από και προς το νοτιοανατολικό τμήμα της Μητροπολιτικής Αθήνας, αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά νέα συγκοινωνιακά έργα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πρωτεύουσας.

STOXOI-siragga-7

Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πλάνο του για τη δημιουργία ενός νέου σταθμού του Μετρό στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, με την επέκταση της Γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας να έχει ως τερματικό σταθμό την Πλατεία Ανεξαρτησίας. Επίσης, στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης του πολίτη, εντάσσονται η βιοκλιματική ανάπλαση του πάρκου Χαλικάκι και του ρέματος της Πικροδάφνης, όπως επίσης και η ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης, με τη δημιουργία πεζόδρομου που θα αναβαθμίσει σημαντικά την καθημερινότητα των Ηλιουπολιτών. Στόχος της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» είναι η δημιουργία ελκυστικών χώρων αναψυχής στην πόλη που θα διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές στα ευρωπαϊκά πρότυπα και θα βασίζονται σε βιοκλιματικούς όρους.

STOXOI-ANAPLASI5 XALIKAKI

Επιπλέον, ο κύριος Βαλασόπουλος επικεντρώθηκε στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, ένα πολύ σημαντικό έργο που όταν ολοκληρωθεί στο 100% αναμένεται να συμβάλλει καταλυτικά στη προστασία της Ηλιούπολης από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ τέλος τόνισε την περαιτέρω σύνδεση της πόλης και των κατοίκων της με τις σύγχρονες εφαρμογές της ψηφιακής εποχής. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης, οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν online με τη Δημοτική Αρχή ανά πάσα στιγμή, κάνοντας χρήση μιας σειράς νέων εξελιγμένων και καινοτόμων εφαρμογών και διαδικτυακών υπηρεσιών (οι οποίες αναμένεται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες). H«έξυπνη πόλη» και οι πρωτοποριακές εφαρμογές της δεν αποτελούν πλέον κάποιο αποκύημα της επιστημονικής φαντασίας, αλλά πλέον αποκτούν υπόσταση και γίνονται πραγματικότητα.

smartcity

Βέβαια, από το πρόγραμμα της παράταξης του κυρίου Βαλασόπουλου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει κι ο τομέας της παιδείας και της εκπαίδευσης, με το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη δημιουργία νέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, οι οποίοι θα είναι εναρμονισμένοι με σύγχρονα πρότυπα λειτουργίας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος μίλησε και για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης των Πολυκλαδικών, που ως γνωστόν είναι από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής. Τέλος, ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και βρίσκεται στα τελικά του στάδια είναι η αντικατάσταση των λαμπτήρων της πόλης, με νέες λάμπες LED. Πέραν της ποιοτικής αναβάθμισης στον ηλεκτροφωτισμό της πόλης, το εν λόγω έργο πρόκειται να βοηθήσει στην εξοικονόμηση 2 εκατομμύριων ευρώ, τα οποία ο Δήμος Ηλιούπολης θα μπορεί να τα αναδιανείμει σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής που θα βοηθήσουν τους πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη.

STOXOI-ANAVATHMISI-3

Πέραν της παρουσίασης του προγράμματος της παράταξης του, ο κύριος Βαλασόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις τακτικές του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, ο οποίος σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης αποτελεί κύριο εκφραστή παλαιοκομματικών συμφερόντων που έχουν ήδη κριθεί στο παρελθόν, τονίζοντας ότι ο κύριος Χατζηδάκης και οι συνεργάτες του διαθέτουν προσωπικές ατζέντες και στερούνται ρεαλιστικών προτάσεων και λύσεων. Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και η συνεργασία της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» με το «Πράσινο Κίνημα» της κύριας Βρέκου, με τους υποψηφίους του «Πράσινου Κινήματος» να εντάσσονται πλέον στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του Δημάρχου. Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» μπορεί να εγγυηθεί το «μέλλον» της Ηλιούπολης. Με πάθος, συνέπεια, μεθοδικότητα, ήθος, ρηξικέλευθες ιδέες και κυρίως όρεξη για δουλειά, είναι η παράταξη, η οποία μπορεί να απαντήσει στις δύσκολες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και παράλληλα να καλύψει όλες τις καθημερινές ανάγκες των Ηλιουπολιτών.