banner
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

O Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ηλίουπολης

on .

Balasopoulos  5o gymnasio 29.3 3

 

Hμαθητική κοινότητα μπορεί και πρέπει να συμμετέχει στα κοινά του Δήμου, καθώς τα παιδιά διαθέτουν βαθιά γνώση των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την Ηλιούπολη, ενώ η άποψη τους «μετράει» παραπάνω, καθώς εκπροσωπούν το «αύριο» της πατρίδας μας. Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κύριος Βασίλης Βαλασόπουλος, πρόσφατα πραγματοποίησε επίσκεψη στο 5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης και εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά και να ακούσει προσεκτικά τα προβλήματα που τα απασχολούν. Μέσα σε ένα πλαίσιο εποικοδομητικού διαλόγου, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε τόσο για τις ανάγκες που έχει το 5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεαροί μαθητές στην καθημερινότητα και σχετίζονται με τη λειτουργία της πόλης τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρατηρήσεις των νεαρών μαθητών αφορούσαν στην απουσία υποδομών ΑμεΑ στο σχολείο τους, στην έλλειψη Ψυχολόγου, αλλά και στο ζήτημα της αναβάθμισης των εργαστηρίων και των εποπτικών μέσων του 5ου Γυμνασίου. Επιπλέον, τα παιδιά εστίασαν και σε άλλα φλέγοντα ζητήματα όπως η Δημόσια Περιουσία, το μέλλον για το Χαλικάκι, τα 5x5, η κατάσταση των δρόμων και ο οδοφωτισμός. Oκύριος Βαλασόπουλος, αφού πρώτα άκουσε προσεκτικά τα ζητήματα που έθιξαν τα παιδιά, στη συνέχεια φρόντισε να απαντήσει για το κάθε ένα πρόβλημα ξεχωριστά. Αναφορικά με τη γενικότερη απουσία υποδομών για ΑμεΑ και την έλλειψη εργαστηριών στο 5ο Γυμνάσιο, ο Δήμαρχος στάθηκε στο γεγονός ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες και ότι οι πόροι του δήμου δεν επαρκούν για να καλυφθούν αυτές πλήρως. Παρόλα αυτά, ο κύριος Βαλασόπουλος τόνισε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης μελέτης και χρηματοδότησης από το κράτος για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του σχολικού συγκροτήματος που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα του Νομού Αττικής. Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα του Ψυχολόγου, αν και λόγω των περιορισμένων προσλήψεων ο Δήμος αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί, ωστόσο έχει ήδη φροντίσει στο να τοποθετηθούν ψυχολόγοι σε πολλά σχολεία της Ηλιούπολης, με τον κύριο Βαλασόπουλο μάλιστα να επισημαίνει ότι η αντίστοιχη υπηρεσία του δήμου βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και δύναται να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών που το επιθυμούν (σε συνεννόηση πάντα με τους καθηγητές και δασκάλους).

Όσον αφορά τα θέματα που αφορούν την πόλη της Ηλιούπολης και τη λειτουργία της, ο κ. Βαλασόπουλος τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε η δημόσια περιουσία να παραμείνει στην κατοχή των κατοίκων της Ηλιούπολης και να μην περάσει σε ξένα χέρια, ενώ παράλληλα επικεντρώθηκε στο έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης, για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη και έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση. Τέλος, ο δήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου ότι μέσα στους επόμενους μήνες 5.500 και πλέον λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας θα αντικατασταθούν με σύγχρονο LED ηλεκτροφωτισμό, ενώ μέσω ενός πρωτοποριακού ψηφιακού συστήματος έξυπνης τηλεδιαχείρισης θα επιτευχθεί η καλύτερη διαχείριση και οργάνωση του ηλεκτροφωτισμού.