banner
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Το Γαλακτοπωλείο Μπακογιάννη στα τοπ «μυστικά» της πόλης του σεφ Βασίλη Καλλίδη

on .

Αφιέρωμα στο νέο βιβλίο του σεφ Βασίλη Καλλίδη πραγματοποίησε η ιστοσελίδα Lifo.gr. Από όλον τον πλούτο των καταγραμμένων πληροφοριών και μικρών ιστοριών του κάθε μαγαζιού που περιέχονται στο βιβλίο, η Lifo ζήτησε από τον σεφ να ξεχωρίσει τα δέκα πιο απρόσμενα μέρη που συνάντησε στις περιπλανήσεις του προς αναζήτηση των πιο «ψαγμένων» στεκιών γεύσης στην Αθήνα. 
 
Μεταξύ αυτών, ο σεφ διάλεξε και το Γαλακτοπωλείο Μπακογιάννης, ναι, το μαγαζί –σταθμός της πόλης μας, που οι ντόπιοι γνωρίζουμε πολύ καλά και τιμάμε δεόντως εδώ και πολλά χρόνια!
 
Να δούμε και πώς το περιγράφει ο Βασίλης Καλλίδης...
 
ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 
Ο Βασίλης Μπακογιάννης ήρθε στην Αθήνα το 1935 από το χωριό Πυρά Ηρακλέους της ορεινής Φωκίδας. Αφού δούλεψε στον Πειραιά σε ένα εργαστήριο γάλακτος, γύρισε στο χωριό του κατά τη διάρκεια της Κατοχής και ύστερα επέστρεψε, πιάνοντας δουλειά σε ένα αντίστοιχο εργαστήριο στο Παγκράτι, επιφορτιζόμενος με το να μαζεύει το γάλα από τα κοπάδια στον Υμηττό, να το βράζει και να το μοιράζει στις γειτονιές της πόλης, Το 1955 αγοράζει το δικό του κοπάδι και στήνει το δικό του μαγαζί στην Ηλιούπολη. Το γιαούρτι, το βούτυρο και η κρέμα του τον έκαναν γνωστό σε όλη την Αθήνα. Πριν από πέντε χρόνια ο κυρ-Βασίλης έδωσε και επίσημα τη σκυτάλη στον γιο του Γιάννη, ο οποίος ήταν από μικρό παιδί μέσα στο μαγαζί και, παρόλο που σπούδασε μηχανικός αεροσκαφών, τον κέρδισε το μαγαζί. Ο Γιάννης, μυαλό σπουδαίο και δεξιοτέχνης του γάλακτος, διατήρησε την υψηλή ποιότητα των υπαρχόντων προϊόντων, αλλά έβγαλε και παγωτά και ρυζόγαλο. Φτιάχνει μόνο κρέμα βανίλια με επιλεγμένα φρέσκα αυγά, αυθεντική βανίλια Μαδαγασκάρης και ελάχιστη ζάχαρη, παραδοσιακό καϊμάκι με μαστίχα και σαλέπι και σοκολάτα. Αξίζει να έρθεις μέχρι εδώ, ακόμα και από την άλλη άκρη της πόλης. 
Χρ. Σμύρνης 15, πλ. Κανάρια, Ηλιούπολη, 210 9736971   
 
Πηγή: www.lifo.gr
 
615084 bakogiannis