banner
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για Δημοτικό Συμβούλιο

on .

Laiki Syspeirwsi

Κυριε Πρόεδρε,
Κυριε  Δήμαρχε
Στις 14/4 η Λαϊκή Συσπείρωση είχε θέσει σαν αίτημα προς εσάς να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της «Αξιολόγησης» στο Δήμο  που τότε είχε προσδιοριστεί από την Κυβέρνηση ημερομηνία  έναρξης η 28η Απριλη 2014. Υπενθυμίζουμε σε Σας το τότε υπόμνημα - αίτημα μας και το περιεχόμενο του:
«Στις 7 Απριλίου 2014 αναρτήθηκε η εγκύκλιος του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με ΘΕΜΑ: Τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ. 318/1992 (Α΄ 161) περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των Ν.Π.Δ.Δ.
Αφορά το μέρος των πρόσφατα ψηφισμένων ρυθμίσεων που πέρασε η Κυβερνητική πλειοψηφία στην βουλή μέσω του πολυνόμου που αλλάζει και προσαρμόζει επί το αντιδραστικότερο λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης και χρησιμοποιεί παρελκυστικά για αυτό τη λεγόμενη αξιολόγηση του προσωπικού.
Με βάση την συγκεκριμένη εγκύκλιο που στάλθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και στο Δήμο μας, γίνεται πια ολοκάθαρο ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αξιολόγηση του προσωπικού για να δώσει βίαιη ώθηση στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και τομέων που μέχρι σήμερα παρέμεναν  στην ευθύνη του κράτους και των Δήμων.
Με την συγκεκριμένη εγκύκλιο δηλώνεται ότι ο επιμερισμός του ποσοστού των υπάλληλων που θα κατανεμηθούν ως "άριστοι", "καλοί", "μέτριοι" θα γίνει για το σύνολο του προσωπικού και ο επιμερισμός των ποσοστών, ανά κλίμακα βαθμολόγησης, θα γίνει στο επίπεδο των οργανικών μονάδων, είτε από τον Γενικο Γραμματέα του Δήμου, είτε από τον Δήμαρχο ! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αποφασίσουν σε ποιές υπηρεσίες θα επιμεριστεί το "άριστα", σε ποιες το "καλός" και σε ποιες το "μέτριος" που πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αποφασίσουν και θα υπογράψουν ποιες υπηρεσίες θα μείνουν ανοιχτές και ποιες θα κλείσουν ή θα ξεπουληθούν προσεχώς!  
Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε μέρος της εγκύκλιου που καταγράφει κυνικά την αντιδραστική κατεύθυνση που αποφάσισε και ψήφησε η Κυβερνητική πλειοψηφία και στέλνει προς υλοποίηση και στους Δήμους. Τονίζει ότι "Ο επιμερισμός των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης σε κάθε Γενική Διεύθυνση γίνεται με απόφαση του οικείου Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης στο σύνολο των υποκείμενων οργανικών μονάδων μέχρι και επιπέδου Τμήματος ή αντιστοίχου επιπέδου οργανικής μονάδας ή γραφείου. Για τον επιμερισμό αυτόν λαμβάνονται υπόψη κριτήρια, ιδίως:
α. η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα των μονάδων,
β. οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής,
γ. η κατανομή των υπαλλήλων ανά οργανική μονάδα."
 Και καλεί στην έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών έως την 28/4/2014!
Με βαση τα παραπάνω σημαίνει οτι καταμεσής της προεκλογικής περιόδου ο κάθε απερχόμενος Δήμαρχος θα αποφασίσει μόνος του και χωρίς συζήτηση - απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μέλλον των υπηρεσιών και των εργαζομένων στο Δήμο! Να πάρουν θέση ευθύνης όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν τον Καλλικράτη! Τα ψέματα τέλειωσαν !
Ζητάμε σαν Λαϊκή Συσπείρωση την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβούλιου! Για να καταδικάσει το πνεύμα και το γράμμα αυτής της εγκυκλίου. Να απαιτήσει την απόσυρση της. Να μην υπογράψει ο Δήμαρχος απόφαση έκδοσης επιμερισμού ποσοστών αφού θα σημάνει ότι παίρνει και την ευθύνη να κλείσει και να ξεπουληθούν σε ιδιώτες δημόσιες υπηρεσίες  και δομές, και οι εργαζόμενοι να πάρουν το δρόμο της απόλυσης μέσω της αξιολόγησης και της κινητικότητας!  
Όλοι οι μαζικοί φορείς και τα συνδικάτα της πόλης πρέπει να αντιδράσουν τώρα! Η αξιολόγηση των υπάλληλων και στο Δήμο σημαίνει την κατάργηση και το ξεπούλημα υπηρεσιών και πρέπει ο εργατοκοσμος, οι άνεργοι, οι τσακισμένοι μικρομεσαίοι να το παρεμποδίσουν !
Είναι ψέμα ότι αξιολογούνται οι δημόσιοι οι υπάλληλοι για να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες! Αξιολογούνται για την σειρά της απόλυσης και την υπακοή τους στην αντιλαϊκή επέλαση!
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο να πάρουν τις ευθύνες τους!

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ
Τσατσούλη Τασια - Λαγκαδινός Φανης - Μαργαρώνης Παναγιωτης
15/4/2014

Επαναφέρουμε κ. Πρόεδρε και κ. Δήμαρχε το παραπάνω αίτημα μας μια και  η διαδικασία της αξιολόγησης τότε μεν αναβλήθηκε (κάτω και από αίτημα  Δημάρχων) και σήμερα επανέρχεται με προσδιορισμένη ημερομηνία καθ΄οσον γνωρίζουμε την 28η Ιούνη. Η σύγκληση του Δημοτικού Συμβούλιου είναι η μόνη ενδεδειγμένη και κατ΄ελάχιστη πολιτική πράξη ώστε να καταδικάσει και ή δυνατόν να παρεμποδίσει ενέργειες και πράξεις που στόχο έχουν Δήμαρχος ή και ο Γ. Γραμματέας του Δήμου ακόμη, να αποφασίσουν μονοπρόσωπα και ερήμην του Δημοτικού συμβουλίου, την συρρίκνωση και το κλείσιμο υπηρεσιών και να υπογράψουν το νέο κύμα των απολύσεων για το προσωπικό στο Δήμο.        

Οι δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο
της Λαϊκής Συσπείρωσης 6/5/2014